Zrušená turistická trasa

Vstup na turistickou pěší trasu ve vojenském újezdu Boletice

DŮLEŽITÁ INFORMACE PRO TURISTY!

Na základě nových “Režimových a bezpečnostních opatření” 1/2024, platných pro celé teritorium vojenského újezdu Boletice,

je pěší turistická trasa Záhvozdí – Knížecí stolec – Záhvozdí dnem 1. května 2024 ZRUŠENA.


Odůvodnění

Vojenský újezd je vymezená část území státu určená k zajišťování obrany státu a k výcviku ozbrojených sil (zákon číslo 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, ve znění pozdějších předpisů). 

Za současné vojensko-politické situace v Evropě jsou kladeny zvýšené požadavky na intenzivnější výcvik jednotek, které jsou dislokovány na území ČR a připravují se nejen na obranu ČR, ale i na přípravu k nasazení do zahraničních misí. Zvýšené požadavky na výcvik i o víkendech vyžadují, z důvodu bezpečnosti osob, celkový zákaz vstupu do vojenského újezdu. O výcvik o víkendech je především zájem u jednotek aktivních záloh.

Z výše uvedených důvodů je, při současném počtu a rozloze vojenských újezdů, značný problém zabezpečit požadavky cvičících na kvalitní a plně profesionální výcvik. Z hlediska zvyšování požadavků na obranyschopnost armády bude i nadále počet výcvikových dnů narůstat.


Zdroj : www.vojujezd-boletice.cz


Foto : – red –