Čkyně potvrdila, že ve Veselí umí!

Veselská lokomotiva přivítala v dalším kole evidentně ne příliš oblíbeného soupeře, na vlastním hřišti ještě se Čkyní nezískala ze třech utkání ani bod.

Do zápasu vstoupili velice aktivně hosté, když po půl minutě hry střílel Plavec ve vápně jen těsně vedle. V 11. minutě zaspala hostující obrana, Fichtner si však na dobře chytajícího Holfelda nepřišel.

 

Ve 28. minutě se ujali hosté vedení, Plavec našel ve vápně Friše a ten se za podobných situací nemýlí 0 – 1. Radost Čkyňským moc dlouho nevydržela, hned po rozehrávce totiž domácí vyrovnali Sokoltem 1-1.

 

Do poločasu se hrál docela pohledný fotbal s šancemi na obou stranách, o poločase mohli spoluhráči děkovat oběma výborně chytajícím brankářům.

 

Druhá půle začala lépe pro hosty, 47. minuta přinesla rohový kop Čkyně, Plavec našel Kvapila, Plachý jeho pokus ještě zneškodnil ale na dorážku Michala Šípa už nedosáhl 1-2. Domácí se pokoušeli o vyrovnání ale gól vstřelili hosté.

 

V 66. minutě přihrával z rohu malého vápna před branku Král, jeho přihrávka se ale odrazila od domácího beka do sítě, vlastní gól 1-3. Domácí vykřesali v 81. minutě naději když korigovali výsledek Petrem 2-3.

 

Čkyně už poté tlak přestála a naopak mohla jít ještě do výraznějšího vedení, kdyby využila své brejkové akce Plavcem. Body domů tak zaslouženě vezlo hostující mužstvo.

 

Lokomotiva Veselí n/Luž. – SK Čkyně 2:3 (1:1)

Branky: 29. Sokolt, 82. Petr – 28. Friš, 47. Michal Šíp, 67. vlastní.

Rozhodčí: Mácha – Trkovský, Grobár.

ŽK: 2:3 (Čížek, Sokolt – Šíp Michal, Plavec, Provod).

Diváci: 100.

Veselí: Plachý – Čížek (70. Klestil), Kodad, Vančata, Pösinger – Škrábek, Petr, Hruška, Pícha (52. Frejlach) – Sokolt, Fichtner. Trenér Roman Lukáč.

Čkyně: Holfeld – Sváta, Šíp Martin, Kvapil, Duka – Král, Vondráček, Šíp Michal, Valta (70. L. Provod) – Plavec (90. Kuta), Friš. Trenéři Michal Uhlík a Václav Turek

 

Připravil: Patrik Krull – Sk Čkyně