4

Nejsilnější strážník je ze Sušice

Strážníky obecních policií z celé republiky přilákala do města pod Svatoborem soutěž v extrémních silových disciplinách Strongman MP 2012, která prověřila jejich  fyzičku až na samou hranici možností.

Soutěžila družstva z Prahy, Vsetina, Českých Budějovic a Sušice, která měla ve svém týmu  jednoho zástupce z místní MP, prvního Šumavského strongmana Jirku Vytisku, tým doplnil Jiří Žaloudek z Čáslavi a Edward Vojtěch z Mostu.

 

1

 

2

 

2 1

 

Jednotlivé disciplíny daly silákům pěkně zabrat – týmové soutěže začínaly benchpressem s kládou 120 kg, pokračovaly Farmer’s Walk ( nesení kufrů na vzdálenost 20 m) s celkem 240 kg v rukách, na speciálním rámu se do vzduchu vznášel Peugeot 208 (Car Deadlift), “královskou disciplínou”  byl Tyreflip, převracení 400 kg  obří pneumatiky a v závěru si  závodníci sáhli na dno při Medley – přenášení břemen  – 100 kg kovadlina, pytel s pískem,  kámen zhruba velikosti ‘kola od vozu’….

3

Přihlížejícím několika desítkám diváků vystupoval na čelech pot už jen když se dívali, natož když se  sami pokusili některá břemena zvládnout. O to víc pak povzbuzovali závodníky.

Už zhruba v polovině závodu bylo jasné, že Sušice je v roli favorita – svůj náskok si udržela a s přehledem zvítězila.  Starosta města, který společně s velitelem místní MP předával   týmům ceny, nejen gratuloval k předvedeným výkonům, přidal i vyjádření obdivu za předvedené výkony.

4

 

5


Celkové pořadí:

1. Sušice – Jiří Vytiska, Jiří Žaloudek, Edward Vojtěch

2. Praha – Ladislav Brázda, Roman Zahradníček, Rudolf Němeček

3. Vsetín – Adam Švehla,  Petr rösner, Richard Žák

4. Č. Budějovice – Daniel Petrejčík, Vladimír Randálk, Pavel Podhradský

6

 

7

V průběhu soutěže předvedli sušičtí hasiči ukázku své činnosti – vyprošťování  osob z havarovaného vozidla. V autě uvězněné osoby během několika minut bezpečně vytáhli a předali  lékařům. S vyprošťovací technilkou otevřeli auto jako plechovku… . Sušičtí hasiči jsou dobře sehraným týmem, zástupci profesionálů HZS  Sušice to potvrdili mj. letos na mezinárodní soutěži hasičských družstev ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, kdy jako jediní reprezentovali Plzeňský kraj a ze soutěže s velkou konkurencí si přivezli 6. místo. (pn; foto iv, pan)