Čkyně sahala v Písku po bodu

Většina přítomných spíše očekávala rychlý fotbal na umělé trávě, ale to se v neděli odpoledne v Písku nekonalo. Hrálo se totiž na hlavním hřišti. Čkyňští přijeli s tím, že nemohou nic ztratit a na jejich hře to bylo znát. Dlouho sahali po remíze, ale ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězili šťastnější – domácí písecká rezerva.

Spíše opatrný začátek předváděly obě mužstva z kraje utkání a tak na dobrém terénu přišla první šance až v 17. minutě, kdy střílel kapitán hostů Kvapil z velkého vápna, Kučera si však s tímto pokusem poradil.


25. minuta patřila domácím, když po ose Šimonovský – Malý
– Zahrádka poslal poslední jmenovaný po pěkné kombinaci Písek do vedení 1-0.


O jedenáct minut později, tedy ve 36. minutě zahrozili dobře hrající hosté a bylo vyrovnáno. Turek poslal míč Královi, ten ze 40 metrů našel nabíhajícího
Friše ve vápně, který se soupeřem parádně srovnal krok, když hlavou parádně přehodil bezmocného Kučeru 1-1. Hosté mohli jít i do vedení, ale po sobě jdoucí střely od dobře hrajících Michala a Martina Šípových, neměly takové parametry, aby zapadly do domácí síťě.


V 58. minutě podržel hosty gólman Holfeld, když senzačně vytáhl střelu Zahrádky na roh, ze kterého nic nebylo. V 76. minutě to byl opět Zahrádka a v utkání po druhé uspěšný, když při rohovém kopu domácích vyskočil ze všech nejvýš a poslal domáci do vedení 2-1.


Hosté nesložili zbraně a sympaticky se snažili o vyrovnání. V 85. minutě šel sám na branku Friš, ale jeho střele chybělo k vyrovnání pár centimetrů. S nastavenou jednou minutou již domácí výsledek ubránili, a tak se mohli radovat z bodů, na které se hodně nadřeli.

 

FC Písek B – SK Čkyně 2:1 (1:1)

Branky: 25. a 76. Zahrádka – 36. Friš.

Rozhodčí: L. Eibl – Šimšík, Trkovský.

ŽK: 1:2 (Malý – Kvapil, Valta).

Diváků: 50.

Fauly: 12:7 , Ofsajdy: 1:3 , Rohy 4:3

Písek B: Kučera – Nousek, Pichlík (12. Pohnán,78. Káňa), Basaraba, Rozhoň – Zahrádka, Malý (56. Kůra), Keclík, Šťastný – Šimonovský, Čadek. Trenér František Bican.

Čkyně: Holfeld – Turek ml., Kvapil, R. Provod, Sváta – Valta (70. Schwarz), Martin Šíp, Michal Šíp, Král – Friš, Plavec (54. L. Provod). Trenéři Michal Uhlík a Václav Turek st.

 

Komentář Michala Uhlíka (trenér SK Čkyně):

Nastoupili jsme na hřišti jasného favorita tohoto utkání. Myslím si ale, že jsme v žádném případě nezklamali a mohu své hráče pochválit.

Předvedli velice bojovný výkon, ale na fotbalovější domácí hráče to bohužel nestačilo. V závěru utkání jsme si nepohlídali roh a inkasovali zbytečný gól. V posledních minutách jsme ale mohli přece jen vyrovnat, když šel ze strany sám na branku Pavel Friš, ale mířil těsně vedle. Chtěl bych pochválit Roberta Provodů, který byl jednoznačně naším nejlepším hráčem na hřišti.

Nedá mi to a musím se zde zmínit o chování trenéra, který nás, naše hráče a vlastně celý náš oddíl sprostě urážel. Bylo to díky faulu našeho hráče, který byl nefotbalový a to jsme moc dobře věděli hned při utkání a sami jsme se omlouvali. To, co ale předvedl domácí trenér, zde nemohu ani popsat. Po chvilce jsme tohoto našeho hráče vystřídali a on šel hned na střídačku domácích, kde byl i zraněný hráč a omlouval se mu. Celá střídačka jeho omluvu přijala až na domácího trenéra, který jej poslal někam. Jeho slova zde opravdu nemohu uvádět. Moc dobře vím, že faul to byl opravdu nefotbalový a nám by se to také nelíbilo, kdyby byl faulovaným náš hráč, ale takto někoho sprostě urážet, posílat do I.A třídy a tak, to se prostě nedělá. Byl jsem z toho hodně zklamaný a co mám zprávy, tak se nejednalo o první takovéto chování domácího trenéra. Tímto bych se chtěl ještě jednou omluvit domácímu hráči a přeji mu brzké uzdravení.

Příští zápas máme doma Jankov a potřebujeme nutně vyhrát. V poslední době nehrajeme špatně a doufám, že v tom budeme pokračovat a po delší době zase vyhrajeme.