Podařilo se odhalit pěstírnu marihuany

Cizinec zadržený v Hartmanicích provozoval pěstírnu konopí

Policisté ze služby kriminální policie vlastním šetřením zjistili, že ve vytipovaném domě v Hartmanicích se pravděpodobně nachází pěstírna konopí. Ve čtvrtek byla na základě příkazu soudu provedena domovní prohlídka. Uvnitř domu byl zadržen cizinec ve věku 23 let. Na místě byli i policisté z ostatních útvarů policie. V domě bylo nalezeno zařízení na pěstování konopí, na místě policisté zajistili  860 rostlin a pět pytlů sušeného konopí. Zajištěné konopí bude zasláno k odbornému zkoumání Muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby. Pachatel může být podle trestního zákoníku potrestán odnětím svobody v rozmezí od dvou do deseti let, nebo propadnutím majetku.

 

Žena s 3,38 promile

Na tísňovou linku bylo přijato oznámení o tom, že se v Sušici v jednom z bytů nachází silně podnapilá žena. Po příjezdu policistů j na místo bylo zjištěno, že se jedná p 54letou ženu, u níž bylo zkouškou naměřeno 3,38 promile alkoholu. V takovém stavu se žena nemohla bez pomoci ani pohybovat. , proto byla nejprve převezena k lékařskému ošetření, poté do protialkoholní stanice v Plzni.

 

Opilec ohrožoval bezpečnost

Podobnou „hladinku“ měl opilý muž, který ohrožoval bezpečnost svou, ostatních chodců i celého provozu u obchodního domu v Klatovech na ul. Domažlická. Před dvacátou hodinou na něj upozornili občané policisty. Při zásahu hlídky bylo u muže naměřeno 3,22 promile alkoholu v dechu. Opilec putoval do protialkoholní záchytné stanice.

 

Opět krádež nafty

V noci ze soboty na neděli vnikl neznámý pachatel v Sušici do oploceného areálu společnosti a ze zaparkovaného nákladního vozidla z palivové nádrže odčerpal 500 litrů motorové nafty. Společnosti tak způsobil škodu ve výši 20 750 Kč.

 

Za 170 gramů Semtexu může jít do vězení na pět let

Plzeňští policisté na základě přesných informací chytili osmačtyřicetiletého muže se 170 gramy plastické trhaviny Semtex. Byla určena k prodeji. Za nedovolené ozbrojování muži hrozí až pět let vězení. Obviněný muž skončil ve vazbě, za přečin nedovoleného ozbrojování mu hrozí až pětileté vězení.

(pcr)