Asterix a Obelix u Šumavouse

 

… a dokonce nechyběl ani jejich věrný čtyřnohý  přítel Idefix! V sobotu to zkrátka  v lese u Šumavouse žilo. A jak! Pohádkové postavy známé z večerníčků a dalších příběhů, zavítaly na návštěvu do jižních Čech. Namířily si to do dětského centra Šumavous, protože jim je dobře mezi dětmi a samy byly zvědavé co, nebo kdo, to vlastně Šumavous je. 

 

uvodsumavous pohadkovyles 2014 8

 

Krásnou pohodovou cestu Pohádkovým lesem  absolvovaly v sobotu odpoledne desítky dětí se svými rodiči. Od nejmenších po odrostlejší, všichni se s chutí pustili do úkolů, které pro ně měli připravené Štaflík se Špagetkou, krteček, Pat a Mat, krysáci Hubert a Hodan od Vizovic, Asterix a Obelix kteří spolu s Idefixem hlídali poklad, princezna uvězněná  v “korunách” stromů, vlk a zajíc a další… Zpívalo se, malovalo, hledalo i vařilo , a to vše s úsměvem  a hlavně s chutí pořádně předvést, jak by se to správně mělo dělat. Odměnu za básničku nebo písničku měl připravenou také Šumavous, který na vše majestátně dohlížel… V cíli trasy Pohádkového lesa čekaly  sladké odměny i pamětní listy na letošní ročník a v dětském centru další atrakce a občerstvení.

 

sumavous pohadkovyles 2014 9 sumavous

 

Aby se alespoň trochu přiblížili pohádkovým bytostem, nechali se hned na začátku mnozí  vyzdobit malůvkami na obličej, jiní dali přednost nejdříve Šumavousově  minizoo, další   sbírali odvahu na hřišti (nejvíce byla v obležení trampolína).

 

sumavous pohadkovyles 2014 5sumavous pohadkovyles 2014 30

 

Za velmi pěkně připravenou akci patří poděkování všem, kteří se na její přípravě a realizaci podíleli, za skvělé výkony v oblasti umění (zpěv, kreslení), techniky (stavba lokomotivy,  praktické ukázky pro Pata a Mata…) a důvtipu (hledání pachatele rozbořeného domečku, dopadení a trefa zlotřilého vlka) pak všem dětem, rodičům, prarodičům, tetám, strýčkům… A co vzkazují pohádkové postavy? “Bylo nám tu s vámi dobře a někdy příště zase na viděnou!

sumavous pohadkovyles 2014 25

-as-

 

{gallery}vimperk/2014/06_cerven/sumavous_web_vpk/{/gallery}