nehody

Naboural a vzápětí se potkal s policisty

HORAŽĎOVICE – autem narazil do dopravní značky, vystoupil a potkal policisty. Nadýchal 1,99 promile alkoholu. 

     V sobotu 21. února jel ve směru od ulice Zářečská k ulici Komenského 19letý muž z obce u Nalžovských Hor s vozidlem zn. VW Golf. Krátce po čtvrté hodině ranní před křižovatkou najel s vozidlem na pravý obrubník a na travnatou plochu, kde narazil do dopravní značky. Muž vystoupil z vozidla v době, kdy policisté z obvodního oddělení místem projížděli. Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,99 a opakovaně 1,89 promile alkoholu. Na místo byli přivoláni policisté z dopravního inspektorátu a řidič souhlasil s lékařským vyšetřením, ale odběr krve odmítl ; byl převezen do nemocnice v Sušici. Škoda na vozidle a dopravní značce činí 13 000 Kč. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
SUŠICKO – Z vozidel odčerpali motorovou naftu a vzali i autobaterie. Z nákladního vozidla zmizelo rezervní kolo. 

 
V areálu zemědělské společnosti v obci u Sušice kradl neznámý pachatel. V noci z 19. na 20. února z odstavených zemědělských strojů odčerpal celkem 400 litrů motorové nafty a odcizil dvě autobaterie. Pachatel poškozené společnosti způsobil škodu za 25 tisíc korun.
 
Ze zaparkovaného nákladního vozidla s návěsem v Sušici na ulici Nádražní neznámý pachatel na parkovišti odcizil z držáku rezervní kolo. Poškozené firmě vznikla škoda 17 500 Kč.
 
Policisté případy šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.
 
 
KAŠPERSKÉ HORY – Muž řídil, i když má tuto činnost zakázanou. 
 
Vozidlo tovární značky Ford Tranzit řídil v neděli 22. února v 17.25 hodin 32letý muž z Prahy v Kašperských Horách po ulici Vimperské. Řidič byl hlídkou policistů kontrolován a přiznal, že má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel. Dalším šetřením policistů bylo zjištěno, že muž má podle rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 6 tento zákaz uložen od dubna 2014 na dobu 24 měsíců. Provedená dechová zkouška i test na užití návykových látek byl negativní. Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 

Dopravní akce na Klatovsku

Policisté se  při okresní dopravní akci zaměřili na řidiče od vlivem návykových látek. 

Na teritoriu Klatovska proběhla v neděli 22. února 2015 v době od 14.00 do 18.00 hodin dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří před jízdou užili návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.       
Akce se zúčastnilo celkem 18 policistů, kteří zjistili 18 dopravních přestupků. Blokové pokuty byly uloženy ve výši 5 300 Kč a byl zjištěn jeden pachatel trestného činu.
 
– p cr-