blaha2

O divadlo nepřijdete

V úterý 24. března bylo plánované poslední soutěžní představení letošního 42. ročníku Štít 2015SYLVIE” v podání DS Českokrumlovská scéna. Bohužel, představitelka hlavní role onemocněla. O divadlo ale diváci nepřijdou, jak potvrdila Vladimíra Čapková, dramaturg divadla, z KIS Prachatice:

” Náhradou jsme se domluvili s DS SPOMAL MALENICE, který se před 14 dny zúčastnil přehlídky DAČICKÉ KEJKLOVÁNÍ 2015. Divadelní spolek záskal ocenění za inscenaci, za herecký výkon pro Elišku Houzimovou, za herecký výkon pro Jardu Lukeše a hlavně to nejdůležitější – jako jediní dostali NOMINACI NA DIVADELNÍ PIKNIK 2015 – celostátní přehlídku amatérských souborů ve Volyni.

Citace: Nemusím snad dodávat, že jsme nic takového absolutně nečekali, před představením jsme si ještě dělali srandu, aby nás to vůbec nechali dohrát do konce 🙂 Nechali…”

 

Na co se tedy diváci mohou těšit?

blaha1

úterý24. března

BLÁHA A VRCHLICKÁ

Divadelní spolek SPOMAL MALENICE

19.00 hodin

 

Setkání dvou zmíněných postav není tak úplně náhodné – slabozraká pracovnice telefonní ústředny Vrchlická si mrzutého a zmrzačeného nádražáka Bláhu vybrala, aby se stal otcem jejího dítěte. On se na to zprvu dívá úplně jinak než ona, ale nakonec se rozhodnou „jít na věc”. Nic však není tak jednoduché, jak se zdá. S pomalým seznamováním dosud naprosto cizích lidí se začínají rozkrývat dva lidské příběhy, které se postupně spojují v jeden ještě silnější. Nejde o žádné drama, jak by se mohlo zdát, není to ale ani ryzí komedie. Dojde zkrátka na smích i na kapesníčky.

Humor a melancholie se na jevišti střídají, komické výstupy jsou v rovnováze s těmi vážnějšími, kdy i z jedné věty zamrazí. I zdánlivě prosté sdělení „Bláho, vy jste vůl!” najednou vyzní kouzelně.

blaha2

Náladu, kdy se v hledišti střídají salvy smíchu a potlesk s napjatým tichem, umocňuje krásná hudba. Mezi jednotlivými obrazy hrají melodie řízné i romantické, přesně jak si to žádají dějové zvraty. Může to skončit „happy endem”, ale i úplně jinak. Prozradit lze jen to, že na konci jsou i Bláha s Vrchlickou překvapeni. Představení není vhodné pro malé děti.

V titulních a tentokrát jediných dvou rolích zazáří Jarda Lukeš a Eliška Houzimová.

 

-vc-

 

Vstupenky zůstávají v platnosti, v případě že nabízený titul nevyhovuje vkusu, bude vstupné vráceno.