Čarodějnice to rozjely na diskotéce

 

Není to tak dlouho, co jsme v magické noci sledovali, jestli se některé z novodobých čarodějek projeví naplno a budou provozovat bílou nebo černou magii, nebo jestli nezamíří kouzelný paprsek k jeskyni skrývající poklad…

Noc z 30. dubna na 1. května zcela jistě kouzelná byla, už proto, že se díky oslavám příchodu jara a s tím spojenými rituály bavili veselili malí i velcí.

Ti menší pojali „čarodějnice“ klasicky i moderně a tak neváhali i v děravých škrpálech a s nějakým tím netypickým mazlíčkem skotačit na diskotéce…

 

carodejnice druzina 9

 

Aby se dohromady jednotlivé ‘sabaty’ nepomotaly, vyřešily to kouzelnické bytosti z Pampelišky (ŠD při ZŠ Lerchova ul.) dobře – každé oddělení si vymyslelo svůj program, vyzdobilo prostředí a pak už oslavám a veselení nic nebránilo. Některé ze zúčastněných posloužily coby rekvizity, ale nebojte se, kolegyně je opět vrátily do lidské podoby, a tak mohli být náhodní kolemjdoucí (jdoucí kolem oddělení Heleny Pojarové Tesařové), například svědky tance s čarodějnicí mezi čely, tanečních kreací odvrácených tváří, fyzicky náročného tance „podřepák“ i tanečního maratonu.

 

carodejnice druzina 7

 

Spřátelení mágové z vedlejší skupiny (V. Sulanová a její čarodějnická třída) vyrazili po četbě kouzelnického lexikonu ven do přírody.  Ne jen tak bezcílně, pochopitelně hledali poklad! Cestou kromě úlovků v podobě svačiny museli překonat nejednu nástrahu blížící se magické noci….

 

Jak už to bývá zvykem, v Pampelišce se i předvečer Filipojakubské noci ozýval smích, hudba a radostný hlahol. A o to šlo přece především!

-red, hpt-

 

{gallery}susice/2015/05_kveten/carodejnice_druzina/{/gallery}