Iva Hüttnerová v Sušici

 

Obrázky…

huttnerova

Iva Hüttnerová se narodila v Praze roku 1948. Na DAMU vystudovala obor herectví. Ve svém první angažmá v Karlových Varech začala malovat a v roce 1974 zde měla svou první výstavu. Později hrála v Divadle Na Okraji, Pod Palmovkou, Divadle Josefa Dvořáka a Na Fidlovačce. Pro různá divadla a televizní pořady navrhovala kostýmy, jevištní dekorace a plakáty.

Dodnes realizovala na 200 autorských výstav v Čechách, na Moravě, na Slovensku, ve Stockholmu a v New Yorku. Její obrazy jsou součástí stálých expozic naivního umění v Paříži a Hamburku a je evidována v zahraničních encyklopediích např. v Japonsku, Francii a Švédsku.

Vydala 5 autorských knih – Obrázky z lásky, Domácí Štěstí, Jak Upír Uršulín o zuby a ke štěstí přišel, Za domácím štěstím a monografii Iva Hüttnerová.

Ilustrovala řadu dalších knížek od různých autorů a pravidelně vydává oblíbené nástěnné kalendáře. Šest let moderovala a autorsky vytvářela pořad Domácí Štěstí v České televizi a několik roků pořad Barvy života speciál. V posledních letech hraje v seriálu Ordinace v růžové zahradě v TV Nova. Má ráda “staré dobré časy” a je sběratelkou starých předmětů z domácnosti, zejména textilií. Její největší zálibou je ale zahrada.

 

V sobotu 19. září proběhne v Muzeu Šumavy v Sušici za autorčiny přítomnosti vernisáž výstavy jejích obrazů. Součástí vernisáže bude i beseda s oblíbenou herečkou, malířkou a spisovatelkou. Zájemci si zde boudou moci zakoupit i některé její grafiky a knihu Za domácím štěstím, které jim Iva Hüttnerová ráda podepíše.

 

hutnerova