Práce v Německu a Rakousku

Úřad práce České republiky (ÚP ČR) se po připojení země k EU (2004) stal součástí sítě EURES, jejímž základním posláním je usnadňovat mezinárodní mobilitu pracovních sil.

Službu EURES (z angl. EURopean Employment Services = Evropské služby zaměstnanosti) nabízejí veřejné služby zaměstnanosti všech 28 členských států EU, dále členské země EHP Island, Lichtenštejnsko a Norsko, a prostřednictvím bilaterálních smluv také Švýcarsko.

EURES poradci působí na Krajských pobočkách ÚP ČR a na Kontaktních pracovištích v Chebu, Frýdku-Místku, Kolíně a Ústí nad Orlicí. Na ostatních pobočkách ÚP ČR lze obdržet základní informace o nabídce sítě EURES.

Na Kontaktních pracovištích ÚP ČR, kde nesídlí EURES poradci, působí kontaktní osoby EURES, které jsou schopny sdělit základní informace o síti EURES, poskytnout informační materiály, seznámit s databázemi národního a evropského portálu EURES a případně předat kontakt na EURES poradce vážným zájemcům o práci v jiném členském státě EU, EHP a Švýcarska.

 

Pro uchazeče o práci v Německu a Rakousku pořádá EURES ve spolupráci s německém Úřadem práce PORADENSKÉ DNY. Ten nejbližší můžte navštívit 17. září v Prachaticích: