nehody

Svědky nehody u Tedražic žádá policie o pomoc

Řidič naboural do dvou stromů, údajně se vyhýbal protijedoucím vozidlům.

Policie hledá svědky události, ke které došlo 11. září 2015 v 13:30 hodin na silnici třetí třídy č. 1698 mezi obcemi Tedražice a Sušice. Šedesátiletý řidič nákladního vozidla tovární značky Kia jedoucí ve směru od Tedražic na Sušici se při projíždění mírné levotočivé zatáčky údajně vyhýbal protijedoucím vozidlům, kdy vjel na krajnici. Následně jeho vozidlo vjelo vpravo částečně mimo komunikaci, kde přední částí narazilo do dvou vzrostlých stromů. Po nárazech auto zůstalo stát v pravé části komunikace. Ke střetu s protijedoucími vozy nedošlo. Při dopravní nehodě řidič utrpěl lehká zranění. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 35 tisíc korun.

“Případní svědci této události, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Klatovech, nebo zatelefonovat na číslo 974 334 251, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.  Děkujeme,” doplnila por. Mgr. Dagmar Brožová, tisková mluvčí  policie.

 

———–

 

Další zprávy:

 

Požár v dětském pokoji

HORAŽĎOVICE – Policisté přijali oznámení o požáru dětského pokoje. Na místě asistovali hasičům.  

V pondělí 14. září 2015 před třetí hodinou odpoledne byli horažďovičtí policisté vysláni do ulice Pod Vodojemem v Horažďovicích, kde došlo k požáru v dětském pokoji v bytě bytového domu. Na místě již prováděli zásah hasiči Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, Územní odbor Horažďovice, a také dobrovolní hasiči z Horažďovic. Vyšetřovatel hasičů uvedl, že předběžnou příčinou požáru byla technická závada nebo nedbalost. Škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

 

Porušování domovní svobody

ŽELEZNÁ RUDA – Muž se dopustil trestného činu, když vykopl dveře hotelového pokoje a neoprávněně vnikl do pokoje.

Železnorudští policisté včera sdělili dvaačtyřicetiletému muži z Plzně podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Trestné činnosti se dopustil v sobotu v půl páté ráno v hotelu v Železné Rudě. Na chodbě hotelu kopal do dveří jednoho z pokojů, které byly uzamčeny. V pokoji se nacházela žena, která pokoj obývala. Muži se podařilo dveře vykopnout a vniknout do pokoje. Zde oběma rukama strčil do ženy, až upadla na postel. Přitom ji častoval vulgárními výrazy. Poté z pokoje odešel pryč. Ženě nezpůsobil zranění, škoda na poškozených dveřích byla vyčíslena na 1 tisíc korun. Muž byl policisty zadržen a s 2,39 promile alkoholu v krvi převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Za trestný čin porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Prošel se po Alfě Romeo, dojít si může až pro dva roky za mřížemi

Klatovští policisté včera přijali oznámení o poškození vozidla, ke kterému došlo na klatovském parkovišti. Dosud neznámý pachatel v noci ze soboty na neděli přešel přes osobní vozidlo tovární značky Alfa Romeo, které tímto poškodil a způsobil majiteli vozidla škodu ve výši 15 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Z místa nehody ukradl mobilní telefon 

Kdyňští policisté včera zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel v obci Kout na Šumavě. Koncem srpn,a ve večerních hodinách, si  v blízkosti havarovaného vozidla tovární značky Škoda na silnici č. I/22 přisvojil na zemi volně položený mobilní telefon výrobní značky HTC, jehož majitelem byl řidič havarovaného vozidla. TOmu zloděj navíc způsobil škodu ve výši 7 tisíc korun. Policisté po pachateli i po odcizeném mobilním telefonu intenzivně pátrají.

 

– red, p cr-