Vimperské žestě opět úspěšné

Vimperské žestě úspěšné i v ústředním kole

 

 

Ve dnech 6. a 7. 5. se uskutečnilo ústřední kolo soutěže ZUŠ v komorní hře s převahou dechových nástrojů. Mezi postupujícími z krajských kol byla i dvě žesťová kvinteta ZUŠ Vimperk a tak se v pátek v časných ranních hodinách vydala spolu s pedagogy na dalekou cestu do Orlové, kde se soutěž konala.

 

 

První den soutěžilo žesťové kvinteto ve složení Petr Picek, František Jungvirt – trubky, Kateřina Bláhová – lesní roh, Jakub Kohout – trombon, Zdeněk Fidler – tuba. Muzikanti se snažili podat co nejlepší výkon a následovalo tradičně dlouhé čekání na večerní vyhlášení výsledků. 1. místo!!!

 

 

1. místo

 

Úžasné chvilky tak mohli prožívat všichni vimperští v sále. To však ještě nebylo vše, v soutěži ještě bylo další kvinteto, ovšem až druhý den. Na ubytování se všichni dostali až ve 23.00 (po odjezdu ve 4.30 z Vimperka opravdu dlouho…).

 

 

 

 

 

Druhý den pro změnu opět museli všichni vstávat již před šestou hodinou, neboť místo ubytování bylo vzdáleno hodinu od Orlové. Následovalo další čekání, tentokrát na soutěžní výkon druhého souboru, který hrál ve složení David Herc, Matyáš Vilam – trubky, Jiří Půbal – lesní roh, Martin Probst – trombon, David Narin – tuba. „Mladíci“ předvedli také pěkný výkon, za který si „vysloužili“ krásné

 

2. místo

 

Na oslavy však nebyl čas, neboť se celá skupina musela vydat na dalekou cestu zpět. Ve večerních hodinách se všichni v pořádku dostali zpět na Šumavu. Únava byla znát na šech zúčastněných, ale výsledek dlouhého cestování stál za to. 1. a 2. místo z celostátní soutěže je veliký úspěch, který navazuje na úspěchy vimperských žesťů z předchozích let. Kromě výše uvedených žáků se o tyto skvělé výsledky zasloužil hlavně jejich pedagog Karel Škvrna.

 

 

 

 

 

Díky všem!!!

 

Mgr. Pavel Vališ, ředitel ZUŠ Vimperk 

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/zus/{/gallery}

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 {jcomments off}