Pronásledování přes hranice skončilo havárií kradeného vozu

ŽELEZNORUDSKO – Pachatel s cizím vozidlem ujížděl policejním hlídkám do ČR. Zavinil dvě dopravní nehody, byl pod vlivem návykových látek.

 

V jedné z německých obcí poblíž  hranic se podezřelý 33letý muž v neděli 28. července před devátou hodinou dopoledne zmocnil nezajištěného motorového vozidla značky Subaru Forester. Muž řídil kradené vozidlo směrem ke státní hranici s ČR a byl pronásledován hlídkou policistů ze SRN. Na výzvy k zastavení nereagoval a projel přes hraniční přechod v Alžbětíně. Do pronásledování se zapojili i policisté z obvodního oddělení v Železné Rudě.

 

Řidič s odcizeným vozidlem pokračoval v jízdě po komunikaci I. třídy číslo 22 ve směru od Alžbětína na Železnou Rudu, kde před železničním viaduktem nebezpečně předjížděl. Podezřelý ohrozil řidiče vozidla značky Mercedes Benz, kterého předjížděl a řidičku protijedoucího vozidla. Následně přední částí vozidla Subaru narazil do levého boku vozidla Mercedes, které částečně vytlačil vpravo mimo komunikaci a u něhož došlo k poškození pravé zadní části. Škoda v tomto případě činí 150 tisíc korun.

 

S vozidlem Subaru pokračoval řidič dále v agresivní jízdě, nepřizpůsobil rychlost při projíždění levotočivé zatáčky před křižovatkou na Zhůří, kolem 9.17 hodin dostal s vozidlem smyk, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky, stromu a vozidlo zůstalo vpravo mimo komunikaci v pozici na boku. Odhadnutá hmotná škoda činí na vozidle 150 tisíc korun a na dopravním značení 10 tisíc korun.

 

Bezprostředně po dopravní nehodě byl zadržen ve spolupráci německých a českých policistů a převezen do policejní cely.

 

Třiatřicetiletý muž z Plzně měl dechovou zkoušku s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Při nehodě utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice v Klatovech, kde byl proveden odběr biologických materiálů.

 

Policisté zajistili odcizené vozidlo, které bylo v SRN vedeno v pátrání a dále zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění.Převezli  zadrženého řidiče do policejní cely a policisté případ dále šetří.

 

-p cr-

{jcomments off}