Knižní čtvrtek: Zahrada mrtvých duší

ŠUMAVSKÝ LITERÁRNÍ ČTVRTEK 

Lukáš Boček: Zahrada mrtvých duší

   Vlastně jsem ji četl naprostým omylem. Na jedné jediné webové stránce bylo do anotace vloženo slovo „šumavských“ lesích a já pochopitelně natrefil zrovna na ní. Navíc i to bylo nepřesné, neboť šlo o Boleticko. Část děje je ale na Šumavu opravdu umístěn, takže sem asi patří.

   A přestože bych se do podobné knihy dobrovolně nikdy nepustil, přečetl jsem ji na jeden zátah. Je napínavá od začátku do konce, čtivá, jen asi ne pro jemné povahy. O Šumavě se tam sice nic nedozvíte, ale doporučuji. Otevře vám zcela jiný svět, než znáte. A to není nikdy k zahození.

Jaroslav Pulkrábek


Anotace: Příběh rodinného tajemství, jež mělo zůstat pohřbeno Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, kterou už roky neviděl, zná pravé důvody rodinného neštěstí. Najít ji přesto nebude snadné. Sama se ukrývá v hlubokých lesích, kde ji uvěznila vlastní minulost. Ta, kterou jejich otec vidí docela jinak než všichni ostatní.


Vydavatel: Vyšehrad
Ilustrace Eva Bartošová
Rok vydání: 2023
Vazba: vázaná
Počet stran: 312
Formát (š-v): 133 x 207 mm
ISBN: 978-80-7601-640-8


  Přehled knih 2023
1. Divocí sekáči
2. Pstruh je nehybný
3. Divoká honba
4. Šumavské doteky
5. Smrková Tišina